Home

Nieuws

Kamervragen na tv-uitzending residu op groente

D66 heeft kamervragen gesteld naar aanleiding van onderzoek van Milieudefensie en Foodwatch over residuen in groente en fruit.

Dinsdagavond besteedde het televisieprogramma Tros Radar daaraan aandacht. Het kamerlid Gerard Schouw wil dat staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) en minister Edith Schippers van Volksgezondheid zich uitspreken over de conclusies in het rapport dat de wettelijke normen voor bestrijdingsmiddelen op groente en fruit soms onveilig zijn.

D66 geeft het voorbeeld van perziken waarbij de wettelijk toegestane hoeveelheid landbouwgif een factor tien hoger ligt dan de acute gezondheidsnorm van de Wereld Handelsorganisatie (WTO).

Ook wil D66 weten of het klopt dat 10 procent van de wettelijke normen onveilig zijn en wat de gezondheidsrisico’s zijn. Verder wijst D66 erop dat verouderde consumptiegegevens worden gebruikt bij de berekening van de risico’s van residuen.

Of registreer je om te kunnen reageren.