Home

Nieuws 1 reactielaatste update:1 sep 2013

Bayer CropScience komt met Bijen Koerier

Bayer CropScience gaat actief communiceren over bijengezondheid, onder andere met een regelmatige uitgave van de Bijen Koerier.

Reden voor het initiatief is de discussie in allerlei media over neonicotinoïden, waaronder Admire en Gaucho en de relatie die zou bestaan tussen deze insecticiden en bijensterfte.

Volgens Bayer bestaat er veel verschil tussen de wetenschappelijke en de maatschappelijke perceptie rondom bijensterfte: "Zowel bijen als gewasbeschermingsmiddelen zijn echter van groot belang voor de wereldwijde voedselvoorziening. Zonder bestuivers zouden we 10 procent minder voedsel tot onze beschikking hebben, vooral groente en fruit zouden er enorm onder lijden. En zonder gewasbeschermingsmiddelen zou de oogst wereldwijd maar liefst 50 procent lager zijn. En dat met een explosief groeiende bevolking. Bayer CropScience voelt zich dan ook zeer betrokken bij bevordering van duurzame landbouw en bescherming van bijen. Bij onze eigen plantenveredelingsactiviteiten wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van bestuiving door honingbijen en we onderschrijven volmondig de waarde van bijenbestuiving voor land- en tuinbouw."

In de eerste uitgave van de Bijen Koerier staan diverse artikelen met onder andere  technische informatie over imidacloprid en wetenswaardigheden over bijen in het algemeen. Verder is een interview opgenomen met een imker die zijn mening over het onderwerp bijengezondheid geeft.

Klik hier om rechtstreeks naar de Bijen Koerier van augustus 2013 te gaan.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Velen zijn bijzonder kritisch over chemische gewasbeschermingsmiddelen, maar gebruiken zonder 1 seconde reflectie cosmetica en medicijnen wat net zo chemisch is (wat betreft cosmetica ook nog eens volledig onnodig en wat betreft medicijnen vele malen gevaarlijker). Als de producenten zoals Bayer, BasF en Monsanto met hun ruime middelen zich eens erop zouden richten om de burger hier wat over te laten nadenken dan zou de weerstand tegen hun producten denk ik ook aanzienlijk minder zijn. Nu staat de primaire sector in de frontlinie en die slaagt er niet in om in deze discussie de juiste nuance aan te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.