Home

Nieuws

Greenery stak miljoenen in tomatenbedrijf en peer

The Greenery investeerde in 2012 vele miljoenen euro’s in onder meer rechten voor een rode peer en een Brits tomatenproductiebedrijf.

Ook de miljoenenaankoop van een Braziliaans mango- en exportbedrijf werd in dat jaar geëffectueerd. Zo blijkt uit het jaarverslag.

Begin 2012 heeft de onderneming het Britse tomatenbedrijf John Baarda Limited overgenomen. De verkrijgingsprijs voor deze overname bedroeg 14 miljoen euro en bestond voornamelijk uit een reeds verstrekte lening van Greenery UK Ltd aan North Bank Growers (de nieuwe naam van het tomatenbedrijf) en de overname van een in aandelen converteerbare lening van een bank voor 6,65 miljoen euro.

Ook begin 2012 verwierf The Greenery 100 procent van de aandelen Goeie Peer. Door deze overname kwam The Greenery in het bezit van het kwekersrecht van de peersoort Rode Doyenne van Doorn en van het licentierecht op de peersoort UTA. Daarnaast zijn ook de merkrechten Sweet Sensation, Sweet Dored en Dazzling Gold verkregen. De koopsom voor deze overname bedroeg 2,55 miljoen euro en de aan deze transactie gerelateerde voorwaardelijke (aan inkomsten gekoppelde) earn out verplichting bedraagt 3,9 miljoen euro.

In 2012 heeft de effectuering plaatsgevonden van het in 2011 verkregen 49 procent belang in PTLA Holding. Door deze effectuering is de onderneming in het bezit gekomen van een mangoproductie- en exportbedrijf in Brazilië. De onderneming heeft volledige control over PTLA en het volledige economisch eigendom. De reële waarde van de verworven activa en passiva bedroeg  8,1 miljoen euro, zo blijkt uit het jaarverslag.

Of registreer je om te kunnen reageren.