Home

Nieuws

Britten telen minder groente

Het Britse tuinbouwareaal is halverwege dit jaar met 163.000 hectare 4,9 procent kleiner dan een jaar eerder. Die daling is volledig te wijten aan de terugloop van de oppervlakte aan groente en sla met bijna negen procent naar 79.000 hectare.

Dat blijkt uit een overzicht van het plattelandsministerie Defra.

Naast die 79.000 hectare aan groente vermeldt Defra ook 37.000 hectare aan doperwten, andere erwten en bonen. Dit areaal is vergeleken met vorig seizoen even groot gebleven. Daarnaast is sprake van een vermindering met bijna 3 procent bij het areaal appel-, peren- en andere boomgaarden dat daarmee nu op 23.500 hectare uitkomt. Die oppervlakte is daarmee wel weer bijna even groot als in 2011. Verder telen de Britten nu op 3.500 hectare aardbeien, 2,7 procent meer dan vorig seizoen maar wel minder dan in 2011. Bij klein fruit behalve aardbeien komt het Britse areaal uit op 6.100 hectare, een toename met bijna 1 procent vergeleken bij een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.