Home

Nieuws 2 reacties

Nieuwe oproep Kamer stallingsfonds kassen

De Tweede Kamer heeft na een motie van CDA-er Ger Koopmans opnieuw demissionair staatssecretaris Henk Bleker opgeroepen een stallingfonds voor de glastuinbouw in te stellen.

Daarmee kan het kabinet oud verspreid glas opruimen en aan modernisering van het teeltareaal werken. Ook biedt de regeling de mogelijkheid voor tuinders om tijdig te stoppen.  Volgens de Kamer is daarvoor € 50 miljoen beschikbaar van het voormalige landbouwontwikkelings- en saneringsfonds. Donderdag werd die motie aangenomen.

Bleker zal binnenkort antwoorden met een kamerbrief, maar de uitkomst is niet zeker. Begin dit jaar vroeg de Kamer na een motie van PVV-er De Mos ook al Bleker op snel te komen met een speciaal fonds voor het stallen van glastuinbouwgronden. De staatsecretaris liet toen weten te twijfelen aan de haalbaarheid daarvan. Brussel zou het fonds volgens hem kunnen aanmerken als ongeoorloofde staatssteun.

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan laurense

  DIT IS EEN BIJZONDER GOEDE ZAAK , ALLEEN 50 MILJOEN IS TE WEINIG.
  PAK HET NU EENMAAL GOED AAN DAT HEB JE EEN GOEDE OPLOSSING.

 • no-profile-image

  tom kenter kwekerij 4-rosa

  Dit lijkt me een strak plan, alleen is het wel zaak om marktconform te werken, zodat niet de sloopbedrijven er zoals gewoonlijk met de volle buit vandoor gaan .

Of registreer je om te kunnen reageren.