Home

Nieuws laatste update:6 dec 2012

‘Meer glasgroentebedrijven verkocht’

De laatste maanden zijn meer glasgroentebedrijven verkocht. Er is beweging op die markt te constateren, zegt sectormanager tuinbouw van de Rabobank Cor Hendriks. “Er zijn meer bedrijven onderhands verkocht.“

De beweging op die verkoopmarkt hangt samen met een stijging in het aantal stoppers dit jaar. “Dat meer bedrijven stoppen is normaal, het is een na-ijleffect van het slechte jaar 2011. Meer bedrijven stoppen, al dan niet vrijwillig. In 2011 was het aantal stoppers nog gedempt door het gunstige afzetjaar 2010.”

Bij de groei van het aantal stoppers is geen sprake van een groei van het aantal faillissementen, stelt hij. LTO Noord Glaskracht stelt dat dit jaar enkele tientallen faillissementen zijn te betreuren, vooral in de glasgroentesector, maar precieze cijfers ontbreken.

Volgens LTO daalt het aantal glasbedrijven met een negatief saldo, maar dat zal vooral in de sierteelt zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.