Home

Nieuws 2 reacties

Kamervragen over krimp aantal bedrijven

Het CDA wil van staatssecretaris Co Verdaas weten hoe hij ondernemers in de tuin- en landbouw weer vooruitzichten wil bieden nu vergrijzing optreedt en de concurrentiepositie zo zwak is.

Dat doet Verdaas naar aanleiding van het bericht dat per dag zeven boeren of tuinders stoppen. Vooral in het Westland is de laatste tien jaar de krimp groot geweest, bleek uit cijfers van het CBS. Tweede Kamerlid Jaco Geurts wil van Verdaas weten wat hij gaat doen aan het concurrentienadeel voor de primaire sector na maatregelen als verhoging van de assurantiebelasting en verhoging van accijns op rode diesel. Supermarkten zullen de verhoging van de kostprijs naar verwachting niet doorrekenen, stelt hij. Geurts snijdt in zijn vragen alle pijnpunten aan voor de sector, zo wil hij weten of Verdaas op de hoogte is van de toenemende problemen eisen voor bankfinanciering.

Laatste reacties

  • P. Verschuren

    De primaire sector kent een lange remweg qua bedrijfsbe-eindiging. De bedrijven die nu stoppen zijn veelal in het verleden al 'gestopt' toen men besloot niet meer te investeren. Nu maatregelen nemen zal dus ook pas over tientallen jaren tot een daling in de bedrijfsbe-eindigingen leiden. Maar goed, beter te laat dan niet.

  • K Huisman

    Ik ben bang dat Co ons geen antwoorden meer gaat geven...

Of registreer je om te kunnen reageren.