Home

Nieuws

Discussie Greenery en oud-telers in komkommerzaak

In de komkommerzaak tussen oud-telers en The Greenery is discussie ontstaan over inzage van informatie van de afzetorganisatie.

Een onderzoeker is aangesteld om het Haagse gerechtshof een advies te geven over de mislukte afzetproef van The Greenery in 1997, maar de onderzoeker zou niet toegang hebben tot alle informatie, melden betrokkenen. The Greenery:  “Het onderzoek in de komkommerzaak is inderdaad nog niet afgerond. Gezien deze status, kunnen wij niet ingaan op vragen over de stand van zaken.” Het gaat om de Belgische emiritus-hoogleraar Jacques Viaene. Hij verwacht eind december iets te kunnen zeggen over de uitkomst.

De rechter wil onder meer van de deskundige weten hoe realistisch het was dat Coforta (Greenery) in 1997 verwachtte vaste relaties te kunnen opbouwen voor de komkommerafzet, hoe groot de buitenlandse concurrentie was in 1997 ten tijde van de proef en of The Greenery had kunnen voorzien dat doordraai zou plaatsvinden. Ook verwacht het hof een advies over de hoogte van de schade die telers mogelijk hebben geleden. Daarvoor is volledige inzage nodig, die de onderzoeker aanvankelijk niet kreeg.

Of registreer je om te kunnen reageren.