Home

Nieuws 3 reactieslaatste update:24 jan 2011

Middel Movento krijgt definitieve toelating

Het middel Movento van Bayer CropScience heeft een definitieve toelating gekregen.

Movento is een nieuwe, systemische insecticide uit de groep van de keteonolen. Het verstoort de vetopbouw van insecten. Hierdoor is er geen kruisresistentie met andere insecticiden en is Movento een uitstekend middel in resistentie-management strategieën.

Het gebruik van Movento is toegestaan in de teelt van appels, peren, kersen en pruimen na de bloei; de onbedekte teelt van sla (met uitzondering van veldsla) en andijvie en de onbedekte teelt van amsoi, boerenkool, Chinese kool, paksoi, rode kool, savooie kool, spitskool, witte kool, bloemkool, broccoli, spruitkool en koolrabi. 

Movento wordt opgenomen in de plant en wordt zowel naar boven als naar beneden door de hele plant getransporteerd. Door deze unieke eigenschap zullen ook jonge onbehandelde bladeren, moeilijk te bereikbare delen van de plant en het wortelgestel van de plant uitstekend beschermd zijn.

Movento heeft een zeer breed werkingsspectrum en is effectief op onder andere bladluizen, appelbloedluis, perenbladvlo, koolwittevlieg en slawortelluis.

Bron: Bayer CropScience

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  koppens LOla

  kom kom wat lelijk

 • no-profile-image

  Cornil

  prima prestatie nou de toelating nog in de aardbeienteelt over de hele breedte want daar hebben we een dergelijk middel heel hard nodig. Gr

 • no-profile-image

  bert brakkee Imkerij "De Biesbosch"

  Geweldig, alleen maar voordelen! Het houdt maar niet op met die zegeningen van de farmacie. En nu maar weer afwachten op de zoveelste ellende voor de honingbijen.; Wanneer komt nu eens een uiting van solidariteit uit de hoek van de telers voor imkers? Zij zijn toch geen parasieten om te bestrijden, maar werken als verlengstuk van de sector?

Of registreer je om te kunnen reageren.