weblog

Flitsende start paprika en tomaat

Na de eerste week van mei is het wel gedaan met de Spaanse producten. Ik zag nog wel een partij groene Spaanse paprika's waar ik niet echt vrolijk van werd. Het was geen schim van de kwaliteit van de Nederlandse partijen. Deze waren glanzend en keihard.

We zijn hiermee het voorjaar rustig doorgekomen. Weinig staartjes, geen binnengroeiers en nauwelijks smetstelen. Als dit kwaliteitsbeeld zich zo de rest van het jaar voortzet, krijgen we een probleemloos kwaliteitsjaar.

Tomaten

Dit verwacht ik ook voor tomaten. Trostomaten van welke dikte dan ook waren alle prima van kwaliteit. Losse tomaten presenteerden wat minder door een te lichte kleur en soms ook door goudspikkels. In een partij mooie vleestomaten lagen wat bovenmaatse vruchten met een schuitvorm. Die moesten zeker nog even mee: niet doen!

Aubergines

Aubergines stonden er weer bij alsof ze zo uit de fabriek kwamen. Mooi stevig, bijna zwart van kleur maar wel soms met een lichte mate van kelkverdroging.

Redelijke komkommers

De komkommerkwaliteit was redelijk. Een beetje zo van 6 tot 7. De meeste partijen waren van oud of ouder gewas. Wat ongelijk in kleur en vorm en met wat sorteerschade. Bij komkommer zie je in het seizoen grotere schommelingen in kwaliteit dan bij de andere producten. Product uit einde teeltgewas heeft altijd een dipje in kwaliteit.

IJsbergsla met nauwelijks hart

Tot slot zag ik weer ijsbergsla. Niet dat deze zo mooi was, maar het betekent wel weer de start van het nieuwe vollegrondseizoen. Er zat nog nauwelijks hart in, waardoor deze losse kroppen nog geen bedreiging waren voor de Spaanse.

Of registreer je om te kunnen reageren.