Glas

Nieuws

Doorstart Limburgs aardwarmtebedrijf CLG afgeketst

Het failliete aardwarmtebedrijf CLG uit Horst aan de Maas is niet verkocht. De koper is afgehaakt.

Dat stelt curator Jos Bloo. In november stelde Bloo dat rond aardwarmtebedrijf Californië Lipzig Gielen Geothermie veel ontwikkelingen waren en dat een verkooptraject op korte termijn kon worden afgerond. “Een bedrijf in aardwarmtewinning zag er kansen in, maar is toch afgehaakt. Er was alleen nog een handtekening nodig.”

Put afdichten

Daarmee acht de curator de kans klein dat het toch nog tot een hernieuwde warmtewinning komt voor de op het netwerk aangesloten telers in teeltgebied Californië in Limburg. Bloo zal daardoor moeten onderzoeken hoe de aardwarmteput deugdelijk wordt afgesloten. “Dat betekent dat ik de losse activa ga proberen te verkopen en met Staatstoezicht op de Mijnen in overleg ga hoe dit moet worden afgerond.”

Nog niet definitef

De curator richt zich op exploitatiekansen van de put en mengt zich niet in vergunningsdiscussies. Er is een negatieve ontwerp-winningsbesluit van CLG door de minister afgegeven in 2021. Eind december ontstond onduidelijkheid. In een huis-aan-huisblad in Venlo werd gepubliceerd dat dit besluit definitief negatief is. Dat is twee dagen later rechtgezet. De minister is de zienswijzen nog aan het beoordelen voor een eindbesluit. Het afketsen van de koper staat los van deze communicatie, stelt de curator.

Of registreer je om te kunnen reageren.