Glas

Nieuws

Priva en Octinion bundelen robotica-activiteiten

Het Nederlandse technologiebedrijf Priva en de Belgische R&D-groep Octinion bundelen hun robotica-activiteiten voor de tuinbouw onder de Kompano-vlag. Het nieuwe technologiebedrijf gaat werken onder de naam Priva Kompano Group.

Waar Priva heeft ingezet op de ontwikkeling van een bladsnijrobot in de tomatenteelt, ontwikkelde Octinion onder meer een aardbeiplukrobot (Rubion), scoutingplatform en een UV-C-robot (Lumion) ter bestrijding van ziektes in de kas. In aardbei wordt zo onder andere echte meeldauw aangepakt.

Innovatieve robots

in een gezamenlijk persbericht van Priva en Octinion over de samenwerking geeft het nieuwe bedrijf Priva Kompano Group aan periodiek een nieuwe innovatieve robot te willen introduceren. Bij Priva werken ruim 500 mensen, met activiteiten in meer dan 100 landen. Octinion telt bijna 50 medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in Leuven. De directie wordt gevormd door Tom Coen (Octinion) en Ronald Zeelen (Priva).

Of registreer je om te kunnen reageren.