Glas

Nieuws

Uitbreiding Azatin voor vruchtgroentegewassen

Het biologisch insecticide Azatin is nu ook toegelaten in een aantal bedekte vruchtgroenten.

Het middel met de werkzame stof azadirachtin heeft, naast de huidige toelating tegen plaaginsecten in bedekte bloemisterijgewassen, nu ook een toelating in de bedekte teelt van vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil (augurk, courgette, komkommer). Dat maakt het College voor de toelating van gewasbeschermingsdmiddelen en biociden (Ctgb) bekend.

Breedwerkend insecticide

Door de dubbele werking als repellent en insecten groeiregulator werkt Azatin tegen een breed scala aan plaaginsecten, aldus fabrikant Certis. Het middel is onder andere effectief op wittevlieg, trips, mineervlieg, rupsen en verscheidene bladluizen. Het middel grijpt in op alle ontwikkelingsstadia van insecten. Daarnaast is het middel veilig voor vrijwel alle biologische bestrijders en veilig voor het gewas.

Ook in biologische teelt

Azatin is van natuurlijke oorsprong en ook toepasbaar in door Skal gecertificeerde biologische teelten. Het product bevat de werkzame stof azadirachtin in een dosis van 26 gram per liter en is geformuleerd als een vloeibare EC-formulering.

Of registreer je om te kunnen reageren.