Glas

Nieuws

Dure komkommers lastig opgenomen in Duitse keten

De ongekende prijzen voor komkommmers eind januari betekenden minder interesse bij kopers.

Kopers op de Duitse groothandelsmarkten hadden moeite met de prijs bij de aanvang van week 5. De prijzen voor Nederlandse komkommers bereikten niveaus van boven de € 3 per kilo. Voor Spaanse komkommers was dat 4 tot 5 dubbeltjes minder. De prijsstijging was het gevolg van de koude in Spanje en aanvoerproblemen door storm en sneeuw op Spaanse wegen.

In Berlijn konden kopers in de supermarkten goedkoper aan de komkommers komen door geplande acties in die week. De verkopers op de groothandelsmarkten waren daardoor gedwongen prijsverlagingen door te voeren en kopers weer te interesseren voor het product.

Recordprijzen

De prijzen in de Duitse tussenhandel lagen in week 4 en 5 op recordniveau. Over vijf jaar bezien zijn deze prijzen niet eerder vertoond, blijkt uit statistieken van de Duitse groothandelsmarkten, op een rij gezet door de publieke marktonderzoekers van BLE.

De Griekse en Belgisch-Nederlandse leveranciers profiteerden van de Spaanse malaise. In twee weken tijd nam het aandeel Griekse komkommers toe van enkele naar 25%, blijkt uit dezelfde statistieken.

Klik hier voor actuele marktprijzen voor komkommer.

Of registreer je om te kunnen reageren.