Glas

Nieuws

Quality Queen failliet na paprika’s bijkopen in hete zomers

Handelsbedrijf Quality Queen in Maasdijk is failliet. Het bedrijf kwam in problemen door de hete zomers toen het paprika moest bijkopen om klanten te beleveren.

Quality Queen, de leverancier van supermarkten in Engeland en Ierland, heeft miljoenen verloren door volumecontracten met vooral paprikabedrijven, zegt curator Mathieu Souren van Hoens & Souren advocaten. “De prijzen waren soms heel hoog en de volumes laag. Quality Queen had volume ingekocht, maar dat volume kwam niet. Het gevolg was dat het bedrijf voor een hoge prijs moest bijkopen om de supermarkten te kunnen blijven beleveren.”

Curator Souren noemt met name paprika, maar bij andere glasgroente werd ook verloren, al werd hier minder met vaste volume-afspraken gewerkt met telers en afnemers.

Klanten overgenomen

Quality Queen had een omzet van circa € 80 miljoen, maar de activiteiten zijn stilgelegd. Voor Souren is minder werk te verrichten nu de contracten worden ingevuld door concurrenten. “Dat gaat heel snel. In de sector is dat binnen een uur bekend en duiken concurrenten er bovenop.”

Als het bedrijf zou zijn blijven draaien, kon er waarde uit de goodwill worden gewonnen. De activiteiten zijn echter stilgelegd.

De curator richt zich nu op de activa, een modern bedrijfspand in Maasdijk. Bij de schuldeisers zitten transportbedrijven, maar ongetwijfeld ook telers, stelt Souren.

Of registreer je om te kunnen reageren.