Glas

Nieuws

‘Winst uit verkaveling kassen terugstorten’

Als bedrijven winst maken uit herstructurering dient dat ten goede te komen aan nieuwe projecten in Westland.

PvdA Westland wil inzage in transacties uit herstructurering van glaspercelen. Panden en gronden die een andere bestemming krijgen, stijgen in waarde bij bijvoorbeeld woningbouw op tuingrond. Die meerwaarde moet worden gestort in een compensatiefonds.

PvdA wil weten of het compensatiefonds van de gemeente Westland in werking is, maar ook wil PvdA weten bij welke bestemmingswijzigingen van gronden en gebouwen in de afgelopen 2 jaar de waarde is gestegen.

Waardedaling compenseren

Het geld uit het compensatiefonds wordt ingezet om gronden juist om te zetten naar duurzame glastuinbouwbestemming. Die bestemmingsaanpassing betekent meestal een waardedaling en wordt uit het fonds gecompenseerd.

Volgens PvdA wordt deze beleidslijn breed gedragen in de gemeenteraad en moet dit snel onderdeel worden van de beleidsregels van het college van burgemeester en wethouders. Als het compensatiefonds nog niet is ingericht, wil PvdA weten waar de meerwaarde dan tot dusverre is gebleven.

Of registreer je om te kunnen reageren.