Glas

Nieuws

HAS Den Bosch bouwt 'nieuwe telen' kas

De Hogere Agrarische School in Den Bosch investeert in een nieuwe moderne tuinbouwkas met elementen van 'Het Nieuwe Telen'.

Vandaag is de eerste paal geslagen voor de nieuw te bouwen kas van 1.500 vierkante meter voor de HAS Hogeschool in Den Bosch. Technokas gaat de kas, de verwarmingsinstallaties en de installaties voor 'Het Nieuwe Telen' bouwen en installeren, waarbij alle moderne technieken van de glastuinbouw zijn toegepast. Naar verwachting kan de nieuwe kas in het voorjaar van 2015 in gebruik genomen worden.

De kas is verdeeld in acht afdelingen. In elke afdeling komt een andere teelt, waarop de uitrusting is aangepast. Dit maakt het mogelijk om verschillende proeven en gewasonderzoek te doen.

Naast Technokas en de aannemers Stolze (watertechniek) en Peter Dekker Installaties (scherminstallatie) heeft de HAS een aantal partners die zich met hun kennis en kunde verbinden aan de verschillende opleidingen van HAS Hogeschool Den Bosch. Dit zijn onder andere Philips en Priva. De HAS Hogeschool beschikt al over acht hypermoderne klimaatkamers, de Centre for Growing Concepts. In dit laboratorium kunnen studenten met de nieuwste technologieën op het gebied van plantaardige productie en meerlagenteelt experimenteren.

Bij de HAS was niemand bereikbaar voor commentaar. Zo is niet duidelijk of de HAS met het project ook meedingt naar opdrachten uit het bedrijfsleven.

Of registreer je om te kunnen reageren.