Glas

Nieuws

'Dip grondmarkt leidt tot rechtszaken kassen'

Projectontwikkelaars, die voor toekomstige woningbouw tuinbouwgrond kochten die nu waardeloos blijkt, willen steeds vaker de voorwaarden terugdraaien.

Daarmee leidt de dip in woningbouw tot rechtszaken. Nieuwbouw van woningen is door de crisis immers stil komen liggen. Dat signaleert advocaat Peter Duijsens van het advocatenkantoor Duijsens, Van der Klei & Zwijnenberg uit Den Haag. Dus als een teler tijdelijk gratis gebruik van de gronden had bedongen bij verkoop,  probeert de eigenaar daar nu onderuit te komen.

Met name vòòr 2008 belegden grote projectontwikkelaars nog in grond voor woningbouw, waarvoor nadien behoorlijk op is afgeschreven. De functie tuinbouw is ondertussen onveranderd, maar de verliezen wegen zwaar voor de ontwikkelaars. Tuinders hebben de gronden destijds wel voor goede prijzen verkocht aan de ontwikkelaars en zo de waardedaling nadien voor tuinbouwgrond ontlopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.