Glas

Nieuws

Makelaars starten eigen internetveiling glasbedrijven

Glastuinbouwmakelaars starten in navolging op de internetveiling van Zadelhoff een eigen internetveiling.

De makelaars hebben samen in de Vereniging Glastuinbouwmakelaars Nederland gewerkt aan het instrument. Op glastuinbouwonlineverkoop.nl start op 23 mei tussen 10.00 en 13.00 een veiling van een glasbedrijf in Aalsmeer. Het gaat om een veiling per opbod. Uitvoerend makelaar is Vollebregt Barten. De vereniging bestaat ondertussen uit 14 makelaarskantoren, maar deze opereren los van elkaar bij veilingen. De andere makelaarskantoren hebben geen inzicht in een object wat niet door hen wordt aangeboden. Deze onafhankelijkheid waarborgt de zuiverheid van het aankoopproces, zowel in het belang van de verkoper als de koper, schrijft de vereniging op de website.

De gunning moet plaatsvinden als een minimumprijs is geboden. Van te voren is dat vastgelegd. Daar lijkt een verschil te zitten met Zadelhoff, waar gunning veelal later plaatsvond. Potentiële kopers moeten vòòr 48 uur voor de veiling aantonen over financiën te beschikken voor de aankoop, zoals een bankgarantie.

Of registreer je om te kunnen reageren.