Glas

Nieuws

Toch boete komkommerteler voor illegaal

Een oud-komkommerteler moet een boete betalen voor het in dienst hebben van een Bulgaarse sorteerder zonder terwerkstellingsvergunning.

Dat oordeelt de Raad van State. De oud-teler (de firma betaat niet meer) kreeg de boete van 8.000 euro opgelegd in 2010, nadat uit inspecties bleek dat de sorteerder zonder juiste vergunning werkte. In de rechtszaak stelt de teler dat geen dienstverband bestond tussen de teler en het bedrijf, maar dat wijst de rechtbank van de hand na ondermeer verhoor van de Bulgaar. Hij kreeg orders van de bedrijfsleiding. Ook betoogde de teler dat hij uit de papieren van de Bulgaarse medewerker kon opmaken dat geen vergunning verplicht was. De rechtbank heeft begrip voor de interpretatie, maar stelt dat de werkgever dit misverstand had kunnen voorkomen door tijdig te informeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.