Glas

Nieuws

Glasveiling DTZ leidt niet direct tot koop

De veiling van drie glastuinbouwbedrijven eind september heeft geen directe transactie opgeleverd.

De locatie in Maasdijk is wel verkocht, maar tegen een hogere prijs na verdere onderhandeling met een bieder, zo laat veilorganisatie DTZ weten. De locatie Belfeld is niet gegund aan de bieder op de veiling met het hoogste bod. Het is onduidelijk wat daar verder mee gebeurt. Over de locatie in Bleiswijk wordt nog onderhandeld met de bieder. Ook hier wordt de locatie niet voor het op de veiling geboden bedrag (1,45 miljoen euro) gegund.

Volgens DTZ-vastgoedadviseur Kim van der Sluijs is het niet ongebruikelijk dat nog onderhandeld wordt na een veiling. Hij wijst er bovendien op dat de afgelopen veiling aanvankelijk negen locaties op de rol had. Een aantal is terug getrokken om onderhands te onderhandelen op verzoek van geïnteresseerden. Daarvan is een belangrijk deel verkocht. “We concluderen dat voor acht van de negen locaties er beweging is met uitzicht op verkoop of verkoop. Daarmee vinden we het een goed resultaat.”

Of registreer je om te kunnen reageren.