Glas

Achtergrond

Markt: Prijs komkommer stijgt

De klokprijs van komkommers is afgelopen week gestegen. De prijs steeg naar 86 cent per stuk.

Sinds begin november 2021 ligt de klokprijs bij komkommer boven de prijsniveaus van het jaar daarvoor. Pas vorige week kruiste de prijslijn die van begin 2020. Rond 20 december ontstond een piek van 95 cent per stuk. Op Belgische veilingen werden zelfs heel even prijzen van rond € 1,30 per stuk gemeld rond die datum.

Daarna zakten de dagprijzen echter snel weg, om begin dit jaar op een stuksprijs van 60 tot 65 cent uit te komen. Afgelopen week trokken de prijzen echter weer aan. Deze gingen naar 80 cent per stuk. Dinsdag 11 januari was bij The Greenery een verdere stijging te zien naar een klokprijs van 86 cent per stuk.

Spaanse aanvoer

Op veilingen in Almería (Spanje) lag de prijs rond de jaarwisseling nog op 60 cent per kilo. Eind vorige week en begin deze week was deze gestegen naar € 1,00 per kilo. Bij ZON fruit & vegetables worden Spaanse komkommers geveild voor 72 tot 76 cent per stuk.

Consumentenprijs omhoog

Albert Heijn en Jumbo bieden komkommers aan voor een consumentenprijs van 95 cent per stuk. Volgens prijsscanner.nl is de consumentenprijs van komkommers afgelopen maanden flink gestegen. Begin oktober lag de gemiddelde winkelprijs voor het goedkoopste aanbod (exclusief aanbiedingen) nog op 53 cent per stuk. Eind vorig jaar was de prijs gestegen naar 92 cent.

Stel zelf marktgrafieken voor komkommer samen

Of registreer je om te kunnen reageren.