Glas

Achtergrond

Markt: Prijs tomaten stijgt

De prijs bij grove trostomaten vertoont de laatste dagen een opgaande lijn.

Na een periode van dalende prijzen in december, zijn klokprijzen bij trostomaten vanaf begin januari weer aan het stijgen. Rond de jaarwisseling was de prijs vanaf half december weggezakt van € 1,30 naar net onder de euro per kilo. Inmiddels is dat weer aangetrokken naar € 1,39 per kilo.

Prijstoename

De afgelopen twee jaren was eveneens zo’n prijstoename te zien in deze periode. Vorig jaar trokken prijzen toen verder door, naar een piek van € 1,60 per kilo op 27 januari bij The Greenery. In 2019 lag het prijsniveau steeds iets hoger, en kwam de piek uit op een richtprijs van € 1,80 op 28 januari.

Slechte weer Spanje

Het is afwachten wat de prijzen komende dagen gaan doen, en wat de invloed van het slechte weer in Spanje daar aan bijdraagt.

Jumbo en AH bieden trostomaten aan voor € 1,99 en € 2,39 per vijf stuks.

Stel zelf marktgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.