Glas

Achtergrond

Markt: Prijs groene paprika trekt aan

Na een terugval is de prijs van groene paprika’s weer opgekrabbeld.

Na een prijspiek rond half augustus, waarbij groene paprika’s voor de klok € 1,90 per kilo opbrachten (221/261-sortering bij ZON Fruit & Vegetables), zakten de dagprijzen weer weg. Op vrijdag 6 september was de richtprijs voor de klok teruggelopen tot 65 cent per kilo. Deze week trokken de prijzen echter weer aan, om op 12 september tegen de euro per kilo uit te komen.

Hoger prijsniveau

De prijsopbouw vanaf eind juli, gevolgd door een neergang, ligt in lijn met vorig jaar. Alleen kwam de piek toen hoger uit, tot rond de € 2,40 per kilo. Ook verliep de neergang in de afgelopen periode van dit jaar steeds op een wat lager prijsniveau dan afgelopen jaar in dezelfde periode.

Vorig jaar daalde de dagprijs tot op 25 cent na half november. In de tussentijd waren echter nog de nodige prijspieken te zien van onder andere € 1,85 en € 1,70 per kilo.

Jumbo en AH bieden groene paprika’s aan voor € 0,99 en € 1,29 per stuk, volgens de AH supermarkt-website omgerekend € 4,76 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken van paprika samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.