Glas

Achtergrond

Markt: Snijboonprijzen net over top heen

In de afgelopen weken zijn klokprijzen bij snijbonen flink gestegen.

Eind juli zaten de richtprijzen bij snijbonen voor de klok nog onder de € 3 per kilo bij The Greenery. Bij REO was dat zelfs maar net boven de € 2 per kilo. Daarna begonnen de prijzen aan te trekken. Eind vorige week kwamen de klokprijzen eind tussen € 3,75 en € 3,80 per kilo. Deze week was echter weer een daling waar te nemen.

Dip eind juli is gebruikelijk

Een dip tegen eind juli, gevolgd door een flinke stijging naar een prijspiek, is gebruikelijk. Ook de afgelopen 2 jaar was dat het geval, al is het prijsniveau dit jaar iets gunstiger dan in 2017 en 2018. De prijsstijging gedurende augustus liep vorig jaar zelfs heel even op tot een piekje van net boven de € 5, tijdens de overgang tussen augustus en september.

Jumbo en AH bieden snijbonen aan voor € 1,75 en € 1,99 per 400 grams verpakking, omgerekend € 4,38 en € 4,98 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor snijboon samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.