Doorgaan naar artikel

Pop Vriend Seeds introduceert nieuwe technologie zaadbehandeling

Met de introductie van KWS INITIO presenteert Pop Vriend Seeds een zaadbehandelingsmethode met een voedingsrijke coating die zorgt voor een sterke en uniforme start bij bonen en spinazie.

Door een goede en gezonde start met de toepassing van KWS INITIO, bereikt het bonen- of spinaziegewas zijn volledige groei- en opbrengstpotentieel, stelt Pop Vriend Seeds uit Andijk. “KWS INITIO is een betrouwbare en duurzame zaadbehandeling die bijdraagt aan een meer uniforme plantontwikkeling door het zaad direct toegang te geven tot micronutriënten. In de afgelopen 4 jaar hebben we veel verschillende zaadcoatings getest om producten te identificeren die gunstig zijn wanneer de omstandigheden niet optimaal zijn en die veilig zijn voor de zaden. De componenten in KWS INITIO stimuleren de wortelontwikkeling en een meer uniforme en krachtige groei. Met KWS INITIO zien we dat planten een grotere tolerantie vertonen ten aanzien van ongunstige omstandigheden”, aldus Anita van Nieuwenhoven, Seed Treatment Specialist bij Pop Vriend Seeds / KWS Vegetables.

Proefresultaten

Uit proeven van Pop Vriend Seeds met bonengewassen op verschillende locaties in Europa blijkt in 66% van de gevallen een verhoogde groeikracht in vergelijking met onbehandeld zaad. Bij spinazie blijkt in 75% van de proeven een hogere opkomst uit zaad dat gecoat is met KWS INITIO.

KWS INITIO als extra service aan telers
Vanaf 1 januari 2023 biedt Pop Vriend Seeds KWS INITIO voor twee jaar lang aan als serviceproduct in Europa en Turkije. Dat betekent dat telers die bonen- of spinazierassen van Pop Vriend telen, KWS INITIO als extra service krijgen. Zo kunnen klanten de voordelen van zaden behandeld met KWS INITIO zelf ervaren.

PopFest Open Dagen

Deze week zijn er ook bij Pop Vriend Seeds de jaarlijkse open dagen. Vanaf vandaag 26 september tot en met vrijdag 30 september 2022 zijn op het PopFest in Andijk de nieuwste rassen en innovaties van de zaadfirma te zien. Tijdens PopFest is onder andere te zien wat de Magma Collection te bieden heeft. Dat is een collectie bonenrassen die onder hitte- en andere stressomstandigheden een hoge verkoopbare opbrengst leveren. Bij spinazie kunnen bezoekers kennismaken met Spinach 365. Dat zijn spinazierassen die voorzien in de behoefte aan jaarrond uniforme, donkere en ronde spinaziebladeren met een goede, knapperige bite.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin