Glas

Achtergrond

Markt: Komkommerprijzen tikken € 0,65 aan

De komkommerprijzen liepen vrijdag verder op. Voor veertigers werd in België € 0,65 betaald.

Het is een middenprijs. Voor partijen liep de gemiddelde prijs ook op tot boven de € 0,70 per stuk. Op de andere veilingen waren ook uitschieters te noteren. Prijzen tussen veilingen zijn lastig vergelijkbaar door de prijsopbouw van de genoteerde prijzen. Toch is de tendens hetzelfde.

Grovere komkommmers in dozen bij The Greenery werden op de veiling eerst gekocht voor € 0,70, maar dat niveau daalde wat naar iets boven de € 0,60 per stuk. Vrijdag werd dat die notering op internationale groothandelscentra snel aangepast, zoals in Rungis.

Op de Belgische veilingen schoten de prijzen vrijdag door de grens van € 0,60 per stuk. De hoogste transactie bedroeg zelfs € 0,94. Dat gaat om één transactie, niet een middenprijs. Het toont de kramp in de markt.

Naar verluidt zijn in verschillende Europese landen acties ingezet in de retail en is daarmee juist een tekort gecreëerd. Dat tekort leidt tot deze prijsverandering op de dagmarkt. De prijsstijging is zo fors dat handel hierdoor ook verrast is.

Bijkopen voor deze prijzen kan dan voor rekening komen voor de tussenhandel. Partijen stoten onherroepelijk hun neus. Voor telers is het goed nieuws na dramatische afzetweken medio juni. met 2 weken achter elkaar middenprijzen van € 0,11.

Of registreer je om te kunnen reageren.