Glas

Achtergrond

Markt: Zomerse prijzen komkommer al in april

Vrijdag leek het wel zomer, afgaande op prijzen voor komkommer.

De zwakkere afzet leidde tot prijzen rond een dubbeltje voor kleine maten. De afgelopen 5 jaar lagen prijzen voor komkommer begin april tussen de € 0,16 en € 0,35 voor de 35’ers. Nu kwam op de Belgische veilingklok een middenprijs van € 0,10 voor 35’ers tot stand en zelfs € 0,08 voor kleinere (30’ers). Dat is een pijnlijke daling van € 0,04 tot € 0,05 per stuk in 1 dag. Bij The Greenery was de aanvoer vrijdag 5 april klein en reikten de prijzen ook onder € 0,10 per stuk. Voor 40‘ers kon de prijs wel op € 0,16 standhouden bij Belgische veilklokken.

Nederlandse daghandelsprijzen lagen nog niet op de peil vrijdag. Op buitenlandse markten werden Nederlandse komkommers aangeboden voor € 0,22 per stuk. Daarmee bewogen de importprijzen niet mee met de Belgische prijzen.

Acties met Nederlands

In de Nederlandse supermarkten zien we 9 acties bij vooral kleine winkels, maar ook bij Albert Heijn. Het zijn ongesealde komkommers wat duidt op een omschakeling naar Nederlandse. Niet alle winkels zijn echter omgeschakeld. De markt kan vaster worden als de contracten met Nederlandse leveranciers overal ingaan, is de verwachting.

Of registreer je om te kunnen reageren.