Glas

Achtergrond

Markt: Veilprijs komkommer nu hoger dan vorige jaren

De vrijdagveiling bij BelOrta leverde bij de gangbare maat veertigers voor komkommers € 0,48 op en komt daarmee nu boven de dure voorgaande jaren.

Donderdag zaten de veilprijzen voor de veertigers al een cent boven het peil van 2018, maar met de prijs van vrijdag is er voor het eerst een duidelijke plus ten opzichte van de voorgaande jaren. 2017 en 2018 kenmerkten zich door dure beginmaanden van de teelt. Vrijdag lag de prijs € 0,08 boven het niveau van 2017 en 2018.

Lees verder onder de grafiek.

De lagere aanvoer is een logische verklaring voor de prijssprong deze week. De aanvoer voor deze sortering lag bij BelOrta circa 50% lager dan een jaar ervoor.

Weekprijzen in het spoor

In de weekprijzen kan mogelijk ook een plus ontstaan door het prijsverloop deze week. In week 10 was de uitbetaalprijs van € 0,34 in België al gelijk aan 2018. Vanaf week zeven is de uitbetaalprijs in het spoor gekomen van 2018. De prijzen begin februari halen het niet bij de voorgaande jaren, blijkt uit overzichten van de veiling in België.

Klik hier voor meer actuele veilprijzen komkommer

Of registreer je om te kunnen reageren.