Glas

Achtergrond

Uitbreiding BZG-lijst met UV/H2O2-techniek

De Apollo Plus is vandaag goedgekeurd door de Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG), zodat dit waterzuiveringssysteem voldoet aan de wettelijke eisen voor de verplichte waterzuiveringswet per 1 januari 2018.

Nadat eerder de Hortizone techniek op basis van ozon werd goedgekeurd, van toeleverancier Agrozone, is nu ook de Apollo Plus van Enthoven Techniek toegelaten tot de BZG-lijst met installaties waarmee telers hun lozingswater kunnen zuiveren van gewasbeschermingsmiddelen volgens wettelijke rijksoverheid-normen. Wageningen UR Glastuinbouw heeft dit volgens het daarvoor ontwikkelde testprotocol vastgesteld.

Het systeem is gebaseerd op een techniek die gebruik maakt wordt van waterstofperoxide in combinatie met lagedruk UV.

Zandfilters verwijderen eerst de grove deeltjes. De afbraak van de gewasbeschermingsmiddelen vindt plaats door waterstofperoxide toe te voegen en het water door lagedruk UV-reactoren te leiden. Zodra het water de reactoren verlaat, is het direct gezuiverd.

De Apollo Plus kan rechtstreeks aangesloten worden tussen rioolbuffersilo en riool, mits het riool over voldoende afvoercapaciteit beschikt. Er is geen actief koolfilter nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.