Sweet Sensation volgens China-protocol

Fruitteler Michiel Appelhof in Zeewolde heeft zijn laatste fruit geoogst. Extra aandacht is er voor zijn peren.

Zijn peren van het ras Sweet Sensation verkoopt Appelhof  in een pool. Hij doet met dit ras mee in het China-protocol. "De peren worden waarschijnlijk voor de kerst geëxporteerd in een speciale China-doos. Die afzet gaat in samenwerking met een bedrijf waarmee The Greenery ook product uit China importeert. Die afzet naar China is een leerproces. Het product is zes weken onderweg, dus je moet er vroeg in het seizoen naar exporteren, zodat er een nog goede kwaliteit wordt geleverd. Het is mooi als je juist in een periode waarin de prijs meestal laag ligt daar afzetmogelijkheden hebt."

Van Sweet Sensation oogstte Appelhof 15% minder dan vorig jaar. "Dit ras maakt niet makkelijk veel kilo's. Je zult het dus vooral van de uitbetaalprijs moeten hebben. Het zal daarom geen bulkproduct worden. Iedereen plant alleen maar Conference aan. Dat zal nog wel een tijdje goed gaan, maar de afzetmarkt moet wel worden vergroot."

Appelhof zal de komende periode het onkruid nog een keer bestrijden. "Nu is Amitrol daar nog voor toegelaten.  In het voorjaar moeten de stroken onkruidvrij zijn en in de winter is dat ook gunstig tegen muizenschade. Muizen zitten het liefst in ruigte."

Of registreer je om te kunnen reageren.