Fruit

Nieuws

30 fruittelers melden hagelschade bij Onderlinge

De Onderlinge Fruittelers Hagelsverzekering (OFH) heeft 30 schademeldingen gekregen na hagelbuien zaterdag verspreid over het land.

Meldingen werden ontvangen uit het zuidwestelijke deel van Nederland, het oostelijke deel van de provincie Utrecht (met name Wijk bij Duurstede) en Limburg. Eveneens werden meldingen ontvangen van bedrijven in België, voornamelijk uit het oostelijke deel van de Belgische provincie Limburg. “De mate van opgetreden hagelschade varieert in zowel Nederland als België van licht tot matig tot zwaar”, zo laat OFH weten.

De hagelschade wordt nu nog niet getaxeerd. Taxateurs van OFH stellen de omvang van de schade zo kort mogelijk voor de oogst vast.

Brede weersverzekering

De meldingen van Nederlandse telers komen vooral op polissen van de brede weersverzekering. In België is alleen nog een hagelverzekering af te sluiten door telers. In Nederland bestaat die verzekering er ook, maar hebben de meeste telers gekozen voor een brede weersverzekering.

Gemiddeld tot bovengemiddeld schadejaar

Volgens OFH is het groeiseizoen voor 2019 tot nog toe een gemiddeld tot iets bovengemiddeld schadejaar, met al vroege schade in mei en begin juni. De afgelopen 5 weken waren juist een rustige periode, aldus OFH.

Of registreer je om te kunnen reageren.