Fruit

Nieuws

Toepassing Teldor in kleinfruit uitgebreid

Teldor mag weer worden toegepast in de bedekte teelt van rode, witte en zwarte bes en de restricties ten aanzien van regenkappen zijn weer van het etiket af.

Voor blauwe bes en kruisbes geldt dat toepassing alleen is toegestaan in de onbedekte teelt, maar niet gedurende de periode dat de teelt onder regenkappen staat. Braam en framboos mogen eveneens alleen in de onbedekte teelt met Teldor worden behandeld, ook als er regenkappen boven het gewas staan. Voor kers en pruim blijft de situatie ongewijzigd. Daar mag het middel alleen in de onbedekte teelt en in de periode dat er regenkappen boven het gewas staan is toepassing uitgesloten.

Teldor is een schimmelbestrijdingsmiddel tegen Botrytis cinerea (Botryotinia fuckeliana) met een uniek werkingsmechanisme. Het middel is snel regenvast en heeft een lange nawerking, waardoor het zeer geschikt is voor de laatste toepassingen voor de oogst. Teldor heeft een korte veiligheidstermijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.