Doorgaan naar artikel

Image

De bedoeling van een landelijke opening van Kom in de kas zou kunnen zijn de uitstraling van het evenement net wat interessanter te maken voor de landelijke media. Dat is dit jaar in elk geval niet gelukt.

Voor een aantrekkelijke uitstraling naar buiten de eigen sector is nog net iets meer nodig dan een opmerkelijk tuinbouwbedrijf, een burgemeester met plannen en een TV-kok. Koppert Cress is dat opmerkelijke tuinbouwbedrijf, gisteren de locatie van de landelijke opening van de 34ste editie van Kom in De Kas. Rob Baan vertelde er zijn verhaal, voor een publiek van tuinbouwmensen. Hij zei het er zelf al bij: ach u weet het allemaal al.

De burgemeester was Sjaak van der Tak. Zijn plan is het nog steeds om naast burgemeester voorzitter van het CDA te worden, al schatten de bookmakers zijn kansen niet meer zo hoog in. En de TV-kok was Rudolph van Veen, die zowaar nog een paar keer een lach kreeg met grappen die al zó oud waren dat sommigen ze kennelijk alweer een tijdje geleden vergeten waren. Zijn komkommer-appel smoothie waarmee het publiek gezamenlijk de openingshandeling mocht verrichten was gelukkig iets verser.

Tussendoor was er nog Paul Beck, die op vakkundige wijze reclame mocht maken voor de Floriade. En o ja, er was ook nog de nieuwe voorzitter van Kom in de Kas Aad van der Wilt, die voor het eerst een publiek mocht toespreken en direct bewees daar nooit héél erg goed in te zullen worden. Kortom, niets waar zelfs een laagdrempelig nieuwsmedium als Hart van Nederland warm van wordt.

Wil zo’n Officiële Opening van een toch tamelijk omvangrijk publieksevenement als Kom in de Kas een of meer Hilversumse cameraploegen trekken, dan moet er meer vuurwerk geboden worden. En er moet meteen in één moeite door een shot gemaakt kunnen worden van drommen bezoekers die zich een kas in wringen. Dat kon nu niet, want de opening was op donderdag en het evenement zelf begint toch echt pas morgen.

Bekijk de foto’s uit de verschillende regio’s waar Kom in de kas werd gehouden:

Westland
IJsselmonde
Voorne-Putten
Klazienaveen
Someren
Etten-Leur
Nootdorp
Sirjansland

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin