Doorgaan naar artikel

Imants spitmachine nog steeds spoorloos

Een week na de ontvreemding van de net geïntroduceerde Imants 48SX is er nog geen spoor van de machine en de aanhanger waar de machine op stond gevonden. De beloning van 5.000 euro voor de gouden tip geldt nog steeds.

Naar nu blijkt heeft de machine na de ontvreemding in de nacht van 4 oktober twee dagen op een terrein in Waalre gestaan. “Maar dat wisten wij niet”, aldus Jeroen Geerts van Imants. De aanhanger met machine is daar later opgehaald – volgens een ooggetuige door een witte Mercedes Sprinter – en daarna is Imants het spoor bijster.



Van de diefstal in Reusel zijn camerabeelden waaruit blijkt dat de aanhanger met een Mercedes klasse S is meegenomen. Een andere ooggetuige heeft een dergelijke Mercedes, zonder aanhanger, in Waalre gesignaleerd en het kenteken vastgelegd. “Alleen is dat uiteraard in de verste verte geen vorm van bewijs dat de eigenaar van die Mercedes de machine ook daadwerkelijk van ons terrein heeft ontvreemd.”



Het vermoeden is dat het de dader om de aanhangwagen te doen was, niet wetende wat er aan waarde op die aanhanger stond. Die machine ergens slijten zal niet gaan, want daarvoor valt hij te veel op. “We hebben dan ook het bange vermoeden dat hij tot oud ijzer geslepen is.”



De machine met was niet verzekerd, omdat hij buiten stond. De geplande demonstraties met de 48 SX zijn afgelast. “Dat is misschien nog wel de grootste strop”, stelt Geerts.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin