Doorgaan naar artikel

Greenerytelers stemmen vòòr McKinsey-traject

De glasgroentetelers van Coforta (The Greenery) hebben in meerderheid gekozen voor uitwerking van een herstelplan door McKinsey.

Dat melden bronnen. Het is voor zover bekend de eerste vereniging die steun uitspreekt voor een vervolgtraject en de financiering daarvan. Naar verluidt is in totaal een miljoen euro nodig, te verdelen over de verschillende afzetorganisaties.

Het gaat om de productgroepen paprika, tomaat, komkommer en aubergine. Aan het jawoord van de telers hangt wel een voorwaarde. In totaal moet in Nederland minstens 75 procent van de telers meedoen aan de vervolgstappen voor een herstelplan.

Volgens een teler heeft zich gisteren een ruime meerderheid achter zo’n toezegging geschaard. Niet duidelijk is of de tegenstemmers ook bijdragen en wat de bijdrage is.

Telers hebben een verschillend beeld bij het vervolgtraject. Eén van de telers zegt dat The Greenery niet de kar moet gaan trekken nu. Een andere teler hoopt dat een verregaande samenwerking met partijen als Van Nature of ZON kan ontstaan. Een andere teler hoopt dat ook naar de kostprijs zelf wordt gekeken in Nederland en mogelijkheden om die te verlagen.

The Greenery (Coforta) kon niet reageren.  Koepel DPA zegt blij met de steun van de Greenerytelers.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin