Doorgaan naar artikel

‘Discussie lichtuitstoot kas in burenraad’

Omwonenden van het nieuwe tuinbouwgebied Nieuw Prinsenland blijven in een burenraad actief praten over zaken als lichtuitstoot.

Dat blijkt uit het duurzaamheidsverslag Nieuw Prinsenland. Het overlegplatform blijft dus bestaand. De dorpsraad Dinteloord en omwonenden zijn betrokken bij dat overleg, waar lichtuitstoot en assimilatiebelichting wordt gesproken, laat ontwikkelaar van het gebied Suiker Unie weten.

In 2013 werd een excusies naar het nieuwe bedrijf van RedStar georganiseerd en een folder over lichtuitstoot uitgegeven. Dat het onderwerp zo nadrukkelijk op de agenda stond, komt volgens de Suiker Unie doordat de nieuwe bedrijven nog ingeregeld werden. “In Nieuw Prinsenland gelden strengere lichtregels dan landelijk, maar er gaat weleens iets mis. We wilden in dat overleg en met de discussie laten zien wat tuinders allemaal doen om overlast tegen te gaan. De burenraad is een succes omdat het de kanalen openhoudt. Mopperen mag altijd, maar laten we daarover blijven communiceren.”

Bij de Dorpsraad Dinteloord was niemand bereikbaar. In het jaarverslag van deze dorpsraad staat dat de ontwikkeling van het gebied door de crisis feitelijk stil ligt en dat daardoor weinig te melden is, wel is het een vast onderwerp in de bijeenkomsten.

Bij de burenraad wordt soms een tuinder uitgenodigd. In januari was dat Jan van Marrewijk. In een koepeloverleg voor Nieuw Prinsenland is de burenraad niet vertegenwoordigd, maar wordt wel besproken wat uit de burenraadvergaderingen komt.

In totaal is nu 64,3 hectare glastuinbouwkavel verkocht aan een drietal tuinders. Eind 2013 was er in totaal circa 28,2 hectare gebouwd.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin