Doorgaan naar artikel

Markt Conference zoekt steun

De prijsstijgingen voor Conference zijn tot een halt gekomen.

Afgelopen week bleven bestellingen wat achter; de vraag uit het buitenland met name. Binnenlandse vraag in zowel België als Nederland bleef op peil. Een Belgische veiling laat weten dat Russisch geschikte partijen daardoor vijf tot zes cent goedkoper werden. Het lijkt een reactie op de prijsstijgingen van de voorbije weken. Andere bronnen wijten het aan grotere voorzichtigheid door de spanningen politiek.

De ‘dikke maten’ komen met prijzen ruim boven de euro nog vlot op de markt. De 65’ers gelegd konden nog steeds voor €1,10 weg. Bij de maat 60 mm kon de prijs zelfs iets oplopen.

Een handelaar wijst ook op de rol van de veilingen in deze periode van het seizoen. Die ondersteunen de prijs door ook zelf te drukken. Een Belgische veiling voorziet desgevraagd deze week opnieuw een stabiel prijsbeeld.

De prijs ontwikkelt zich tegen de achtergrond van een volle fruitmarkt met een importvolume dat niet goed van de grond komt. Allemaal factoren die individueel niet tot prijsdruk hoeven te leiden.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin