Zuid-Holland knoopt tuinbouwrelatie aan met Lombardije

16-06-2017 | Laatste update op 08-06 | |
Zuid-Holland knoopt tuinbouwrelatie aan met Lombardije
Zuid-Holland knoopt tuinbouwrelatie aan met Lombardije

De provincie Zuid-Holland tekent later deze maand een Memory of Understanding met de Italiaanse regio Lombardije over samenwerking op het gebied van onder meer innovatieve tuinbouw in de buurt van grote steden.

Zuid-Holland wil zich als gidsgebied voor moderne tuinbouw en duurzaamheid presenteren. De ondertekening vindt volgende week plaats tijdens een economische handelsmissie met ministerie Ploumen, Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra van Zuid-Holland zal samen met de Zuid-Hollandse tuinbouwdelegatie in Turijn actief deelnemen aan workshops van de ‘Università delle Scienze Gastronomiche’ een internationaal kennis- en onderzoekscentrum dat zich volledig richt op duurzame landbouw en bio-culturele diversiteit.

Etalage voor tuinbouw

In Milaan zal Bom-Lemstra vervolgens deelnemen aan gesprekken over het telen voor steden (Feeding & Greening the Megacities). Verder spreken de vertegenwoordigers van de provincie met Lombardije over het netwerk van de European Regions for Innovation in Agriculture and Forestry (ERIAFF) waarvan de jaarlijkse conferentie dit jaar op 29 en 30 juni 2017 plaatsvindt in Den Haag. Daar wil Zuid-Holland de Europese regio’s een blik geven van de moderne glastuinbouw in Zuid-Holland met gebruik van reststoffen zoals de OCAP-CO2.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer