Zorgen om imago Westland na uitbuitingsverhalen

16-04-2019 | Laatste update op 06-10 | |
Luchtfoto van het Westland. - Foto: ANP
Luchtfoto van het Westland. - Foto: ANP

Gemeentebelangen Westland wil dat de gemeente meer doet om het imago van de tuinbouwsector te beschermen. Aanleiding is een stroom berichten over uitbuiting bij tuinders, waarvan de oppositiepartij vermoedt dat ze imagoschadend zijn, tendentieus en onjuist.

De oppositiepartij wil weten of de bron van de berichtgeving over misstanden, de Poolse belangenbehartiger Polska Porada, voldoende expertise heeft.

Marketing Westland

Gemeentebelangen Westland (GBW) vraagt zich in vragen aan het college af waarom gemeente Westland niet heeft gepoogd berichtgeving te nuanceren in een gerichte campagne. Westland heeft Stichting Westland Marketing afgebouwd. GBW vraagt het college van burgemeester en wethouders of dit niet een groot verlies is op communicatievlak.

De berichtgeving over Westland van het bureau leidde tot verhalen in verschillende media. Daarbovenop heeft minister Koolmees gezegd dat hij begrijpt dat de Poolse ambassadeur boos is over de behandeling van Poolse arbeiders in het Westland.

Nieuwe ophef

Bijna een jaar geleden kwam Westland ook negatief in het nieuws na een rapport Verkenning-Arbeidsuitbuiting Westland. De gemeente besloot toen al haar aanpak te verstevigen, maar uit de cijfers van de Inspectie SZW volgt niet dat uitbuitingszaken plaatshadden in 2017.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer