Doorgaan naar artikel

ZON stoot locatie Wieringermeer af

Afbeelding

ZON fruit & vegetables verkoopt het bedrijfsgebouw in Middenmeer.

Het is onderdeel van de reorganisatieslag ‘Huis op Orde’.  De logistieke activiteiten op Agriport A7 in de Wieringermeer worden beëindigd. Vanuit Wieringermeer werden diverse retailers beleverd. Voor de telers in Noord-Holland wordt een oplossing gezocht. Daarover starten gesprekken.

ZON kent naast Venlo één logistiek centrum en dat is Wieringermeer. Beide centra zijn uitgerust met diverse loods- en dockfaciliteiten waar in aparte koelcellen de diverse producten gekoeld en verladen kunnen worden. De beide centra bieden telers uit het hele land de kans om hun producten via ZON vers te verkopen en te verladen, schrijft ZON op de website.

De logistieke centra hebben voor kopers het voordeel dat het hen voor een groot deel hun logistieke zorgen uit handen kunnen nemen. ZON zal op een andere wijze die dienstverlening voortzetten. De afzetorganisatie kon dat nog niet toelichten.

In het jaarverslag over 2011 schrijft ZON dat het dat jaar juist meer investeerde in distributielogistiek. ZON maakte forse inspanningen om klanten te ontzorgen. In het jaarverslag heeft ZON voor de 100 procent dochter ZON Wieringermeer een langlopende schuld uitstaan bij ING voor 3,5 miljoen euro.

Beheer
WP Admin