Doorgaan naar artikel

ZON in top 15 ‘Best Workplaces 2017’

ZON in top 15  Best Workplaces 2017

ZON in top 15 Best Workplaces 2017

ZON Holding heeft de veertiende plaats op de lijst van Best Workplaces 2017 van Nederland behaald. De lijst is samengesteld op basis van empirisch onderzoek van Great Place to Work Nederland.

Great Place to Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de positieve antwoorden van medewerkers op een vragenlijst van 58 stellingen en de evaluatie van het werkgeversbeleid, wordt de lijst van Best Workplaces van Nederland bepaald. Alleen organisaties die op beide onderdelen de minimumscore behalen mogen een jaar lang de Best Workplace-titel voeren.

Nieuw beleid ZON

ZON Holding heeft twee jaar geleden een beleid ingezet om van ZON daadwerkelijk een Great Place to Work te maken, waarbij stelselmatig aandacht wordt besteed aan zaken die het werken voor medewerkers nog leuker maken. Dat varieert van een personeelsfeest of een tafelvoetbalspel, tot bijvoorbeeld mogelijkheden voor opleidingen.

Groots(te) onderzoek

Al meer dan 25 jaar helpt Great Place to Work wereldwijd organisaties bij het worden en blijven van een Great Workplace. Great Place to Work doet dit door begeleiding in de ontwikkeling van een organisatiecultuur waarin vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Overal wordt gewerkt met dezelfde onderzoeksmethode die begin jaren tachtig is ontwikkeld door de journalisten Robert Levering en Milton Moskowitz. Het instituut, met hoofdkantoor in San Francisco, stelt elk jaar in 50 landen lijsten samen. Jaarlijks doen wereldwijd 6.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het het grootste onderzoek in zijn soort.

Beheer
WP Admin