Zaadbedrijven zoeken alternatieven voor open dagen

18-06-2020 | Laatste update op 13-09 | |
Foto: Rijk Zwaan
Foto: Rijk Zwaan

De meeste zaadbedrijven voor vollegrondsgroenten zoeken vanwege corona naar een alternatieve opzet voor de traditionele bezoekersdagen in week 39 (21 – 26 september).

De jaarlijkse Aardbeidemodag – dit jaar gepland op 4 september – is afgelast, daarvoor wordt een andere presentatievorm gezocht.

Open dagen die doorgaan

Bij Rijk Zwaan worden de demonstratievelden zoals gebruikelijk ingericht, met bezoekmogelijkheden van 14 september tot en met 16 oktober, uitsluitend op afspraak. Deze aanpak wijkt niet af van andere jaren. De gebruikelijke demodagen in de zomer, dit jaar gepland van 15 juni tot 3 juli, zijn wel afgelast.

Bejo verlengt de openstelling van haar demovelden in week 39, met bezoek op afspraak. Daarnaast wordt gewerkt aan andere (digitale) presentatiemogelijkheden voor de nieuwigheden.

Seminis komt met een demoveld voor de ontvangst van kleinere groepen.

Hazera en Clause wisselden in 2019 de gebruikelijke demovelden in voor productpresentaties op het proefstation van Hazera in Warmenhuizen. Waarschijnlijk komt er dit jaar een vergelijkbare gewasinsteek, met bezoek op afspraak en over een langere periode dan week 39.

Vitalis Biologische Zaden werkt (door) aan haar proefveld, openstelling in week 39, en daarnaast in weken 38 en 40. Bezoek alleen op afspraak.

Open dagen nog een vraagteken

Enza legde de afgelopen jaren op een demoveld in Twisk de nadruk op bladgewassen. De beslissing of dit veld er dit jaar weer komt, moet nog genomen worden.

Nunhems ontving de afgelopen jaren in september en oktober bezoekers op afspraak, met de focus op bladgewassen in week 39. Voor dit jaar wordt gewerkt een andere invulling. Het hoe, wat, en wanneer is nog onduidelijk.

Alternatieve presentatie

Sakata ziet dit jaar af van een demoveld, het bedrijf zoekt naar andere presentatiemogelijkheden voor haar nieuwigheden.

Syngenta ziet af van een demoveld, er wordt gewerkt aan digitale presentaties met foto en film.

Bakker Brothers en Takii en Pop Vriend: geen demoveld. Pop Vriend gaat bij klanten lokale open dagen organiseren.

Stallen
Joost Stallen redacteur vollegrondsgroenteteelt
Meer over


Beheer