Doorgaan naar artikel

Yilmaz oogst eerste radijs uit nieuw bedrijf

Door de koop van het voormalige bedrijf Bijo in ‘s-Gravenzande kan Zülküf Yilmaz (35) nu alle bosradijs op één locatie telen. Dat betekent meer controle over productie en kwaliteit, waar de grootste radijsteler van Nederland zich sterk voor maakt.

De eerste oogst aan de Woutersweg vond in de eerste week van maart plaats. De gloednieuwe, 14-rijige radijsbosser wordt in gebruik genomen. In combinatie met het ervaren team werkt dat als een geoliede machine. De apparatuur van de gesloten kas van Bijo is voor grootste deel uit de kas gesloopt. Na de nodige aanpassingen blijft een kas over die na de nodige aanpassingen nu volgens Yilmaz optimaal is voor de radijsteelt. “Dit is de beste radijsgrond van Nederland. En waar vind je hier zo’n groot aaneengesloten bedrijf? We kunnen hier het klimaat perfect sturen.” De bedoeling is om in 2017 ook de verwerking en kantoren te verhuizen vanaf het ABC-terrein in Poeldijk. “Maar eerst maar eens zorgen dat we hier geld gaan verdienen.”

Lees het hele verhaal van Yilmaz radijs in Groenten & Fruit magazine van week 11 en kijk hieronder voor een foto-impressie

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin