Doorgaan naar artikel

Westland wil plattelandsontwikkelingsgeld

Image

CDA en VVD in het Westland willen een greep doen uit het budget voor Plattelandsontwikkeling.

De Westlandse raadsfracties van CDA en VVD, beide vertegenwoordigd in het College van B en W, gaan er vanuit dat het Westland een flinke hap moet kunnen nemen uit de 1,2 miljard euro, die tot en met 2020 aan verduurzaming en innovatie van de agrarische sectoren een aan verbetering van de biodiversiteit kan worden uitgegeven.

Staatssecretaris Dijksma van EZ maakte vrijdag bekend dat het Rijk en de provincies samen met Brussel  vooral in de agrarische ondernemer willen investeren. “We investeren onder meer in een verzekering voor ondernemers om tegenvallers door extreem weer te op te vangen. Ook steken we geld in een nieuwe regeling die de risico’s voor ondernemers beperkt wanneer zij met innovaties en verduurzaming aan de slag gaan.”

De provincies gaan met het geld voor plattelandsontwikkeling vooral aandacht geven aan agrarisch natuurbeheer, jonge boeren en verdere innovatie van de agrarische sector. In samenwerking met de waterschappen wordt ook ingezet op verdere verbetering van de waterkwaliteit.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin