Doorgaan naar artikel

Westland als merk op tuinbouwdagen World Expo Dubai

Gemeente Westland wil zich als economisch merk voor wereldwijde tuinbouwzaken laten zien op de World Expo in Dubai. De Food, Agriculture & Livelihoods week is van 20-26 februari.

Nederland is op de World Expo vertegenwoordigd met een groot paviljoen. In 2021 brachten koning Willem Alexander en koningin Maxima een bezoek aan het paviljoen. De expo werd vanwege de coronapandemie uitgesteld van 2020 naar 2021 en loopt tot dit voorjaar.

Het Nederlandse thema is ‘uniting water, food and energy’. Tuinbouw is gekozen als sector om dat thema tot uitdrukking te laten komen.

Koning Willem Alexander opent het Nederlandse paviljoen op de World Expo in november 2021. - Foto: ANP

Koning Willem Alexander opent het Nederlandse paviljoen op de World Expo in november 2021. – Foto: ANP

Tuinbouwdagen in Nederlands paviljoen

In het Nederlandse paviljoen worden daarvoor tuinbouwdagen georganiseerd. Westland doet dat samen met de provincie Zuid-Holland, het ministerie van LNV, InnovationQuarter, Wageningen University & Research, Topsector Tuinbouw en Uitgangsmateriaal en Greenport West-Holland. Albert Abee, wethouder van de gemeente Westland, zal samen met drie ambtenaren voor het congres afreizen naar Dubai. Door de coranabeperkende maatregelen wordt het een fysiek en digitaal congres. Westland wil op deze manier laten zien hoe overheden een tuinbouwcluster kunnen ontwikkelen dat bovendien bijdraagt aan voedselzekerheid en duurzaamheid.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin