Doorgaan naar artikel

‘We racen weer alsof er niks meer aan de hand is’

Max Verstappen mocht weer racen, al duurde het niet lang. De kermis in het Limburgse America draait ook weer als een van de eerste in Nederland dit jaar. En op zomervakantie gaan mag ook weer, wat wij goed merken met twee Center Parcs als buren.

En wij mogen weer oogsten. Vanaf 20 juni waren de eerste blauwe bessen rijp genoeg om te worden geplukt. Sinds 29 juni racen de oogsters weer over ons land, zowel met zelfpluk, werknemers als machinaal.

Alleen ziet de zelfpluk 2020 er natuurlijk anders uit dan voorgaande jaren. Om drukte in het winkel- en lunchgedeelte te vermijden, loopt de zelfplukroute via buiten. Je wordt persoonlijk ontvangen en eigen plukemmers meenemen wordt nadrukkelijk gevraagd. Alles wordt via Facebook duidelijk gemaakt.

Lees verder onder de Facebook-video

Geen probleem op oogstmedewerkers naar Nederland te krijgen

Achteraf gezien was het niet zo’n probleem om medewerkers uit bijvoorbeeld Polen of Roemenië naar Nederland te krijgen. Van tevoren gewoon zorgen dat het personeel de benodigde grensdocumenten en ondertekende arbeidsovereenkomst in bezit heeft.

Bij een apart jaar hoort ook het aparte weer in juni. Op 5, 13 en 17 juni respectievelijk 29, 20 en 29 millimeter regen en op 24, 25 en 26 juni heel warm en zonnig met temperaturen van 31, 30 en 32 graden. En op 1 juli nog eens 19 millimeter regen erbij. Voor deze week hopelijk wat minder nat en toch ook niet zo heet.

Nog geen business as usual

Alle leden van het Blauwe Bessen Platform kwamen op 14 juli een demonstratie van de nieuwe automatische blauwebessenoogstmachine Harvy 500 bijwonen. En ook al achter de rug als u dit leest: op 15 juli de tweede ‘Blauw Voor Jou’-dag: de Nederlandse blauwe bessen uitgedeeld aan zorgmedewerkers in de buurt. Want we racen wel weer rond alsof er niks meer aan de hand is, maar alweer helemaal business as usual, nee.

Share this

Afbeelding
Margareth Geurts

blauwebessenteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin