Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘We plukken de laatste tomaten’

Het is de laatste weken best druk op het bedrijf van Wouter Moerman in Maasbree. "We plukken in week 44 de laatste tomaten. Dat betekent dat we deze en vorige week een productie hebben van 2,5 a 3 kilo per vierkante meter."

Het is de laatste weken best druk op het bedrijf van Wouter Moerman in Maasbree. “We plukken in week 44 de laatste tomaten. Dat betekent dat we deze en vorige week een productie hebben van 2,5 a 3 kilo per vierkante meter.”

De kwaliteit is nog steeds goed, al zit er wel wat meer sorteerwerk aan, vooral bij de ‘grove vleestomaten (ras Foronti). “We hebben nog een mooie bak tomaten, maar je ziet vooral bij de 4 keer B wel eens een zwelscheurtje of afwijkende vorm. Omdat we zo vroeg beginnen zijn de planten in de zomer ouder waardoor de zetting eerder te kort schiet.” Ook het donkere vochtige weer en de hoge plantbelasting in augustus hielp niet mee. “Het voorjaar en zomer waren heel makkelijk. Maar we hebben dit najaar duidelijk wat productie ingeleverd. Dat geldt vooral voor de grove vleestomaten. Bij Kanavaro gaat het net wat makkelijker.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers