Doorgaan naar artikel

Waar waren de telers?

Foto: Roel Dijkstra

Foto: Roel Dijkstra

Wat ontzettend leuk jullie in grote getallen te hebben gezien op de Agrifoodtop 2023 van de topsector agri en food. Wat hebben we toch nuttige discussies kunnen voeren en wat hebben we gezamenlijk toch goede feedback gegeven op alles wat Den Haag verzint. Fijn dat door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit ons de kans geboden wordt met hen in contact te treden.

O, jij was er niet?! Kan gebeuren, dat waren er meer. Volgens mij waren we dit jaar met 3 telers, waarvan er eentje nog een dubbele functie had. De overige 297 deelnemers kwamen vooral van WUR, LNV, adviesbureaus, multinationals, natuurorganisatie enzovoorts. Zelfs vlindertellers waren aanwezig. Stuk voor stuk mensen met een drive, een passie. Wat was het prachtig om de gedrevenheid onder deze mensen te zien. Iedereen wist iets toe te voegen, had goede opmerkingen en iedereen had een mening over jullie, boeren en tuinders.

Wat kletst dat toch lekker weg als je het met elkaar eens bent

Complete stapel flap-over vellen

Wat kletst dat toch lekker weg als je het met elkaar eens bent. De mensen van LNV schreven alles netjes op en er hing zelfs een flap waar je de overige opmerkingen kon meegeven. Rond 16:00 uur in de middag zag ik een mevrouw met een complete stapel flap-over vellen naar buiten lopen. Voer voor alle ambtenaren voor het aankomende jaar. De munitie om iets te vinden van de volledige agri- en foodbusiness.

Ik voelde me alleen

Ik heb mijn best gedaan, ik heb mijn mond geroerd, ik heb mijn mening opgeschreven, ik heb mijn gedachtes laten gaan, interessante discussies gevoerd, maar wat voelde ik me alleen. Wat zou het mij geholpen hebben als er meer van mijn mensen zouden zijn geweest die de praktijkkennis hier zouden hebben geventileerd.

Beste Groenten & Fruit, voor volgend jaar, publiceer alstublieft de datum op tijd in jullie blad, zodat mijn collega’s de tijd krijgen zich aan te melden en doordrongen zijn van het feit dat dit het moment is om in gesprek te gaan met LNV. Beste telers, er was goed eten, de entourage was gezellig, ik ben niet gebeten of geslagen dus voor volgend jaar: meld je aan.

Bekijk meer

Delen

Jolanda Nooijen
Jolanda Nooijen

vollegrondsondernemer

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin