Volgend week al Kerstmis op Varend Corso

23-07-2015 | Laatste update op 05-10 | |
van der Scheer
Ton van der Scheer Redacteur
Volgend week al Kerstmis op Varend Corso

Zet het vast in de agenda: het Varend Corso tuft van vrijdag 31 juli tot en met zondag 2 augustus door het Westland.En topkok Rudolph van Veen vaart mee.

Een van de leukste boten op het Varend Corso Westland is sinds jaar en dag die van Koppert Cress. Dit jaar gaat die zeker weer opvallen, want celebrity-kok Rudolph van Veen staat erop en midden in de zomer is het op deze boot Kerstmis. Van Veen en Koppert Cress-directeur Rob Baan kennen elkaar natuurlijk al langer dan vandaag, bijvoorbeeld vanwege de samenwerking in kookkanaal 24 Kitchen. Maar deze waterige vriendendienst van de topkok met het opvallend sneeuwwitte haar heeft ook een onverbloemd promotioneel tintje: Rudolph profileert zich namelijk ook verderop in het jaar volop als kerstkok. Hij gaat op theatertoernee met ‘Rudolph’s Christmas’ waarin vast een belangrijke rol is weggelegd voor dat gelijknamige rendier met die rode neus. En er komt een kerstboek. Wat natuurlijk ook niet vreemd is: een kok die wat met kerst heeft.

Nog meer BN’ers

De bloemen en natuurlijk groenten op de boot zullen onder andere worden gesponsord door Decorum Company, Best Fresh Group en Tommies. Aan boord gaat Rudolph van Veen aan de slag met verse producten uit het Westland om een compleet Kerstdiner te bereiden, meldt Westland Marketing, dat samen met het overbekende Monsterse kiemgroentebedrijf het optreden van de kok heeft geëntameerd.

Nog meer hele en halve BN’ers trouwens op dat corso: de kerstboot wordt een ontwerp van Sarah Dikker. Zij won vorig jaar de hoofdprijs bij tv-programma Hollands Beste Bloemstylist (ja, ook dat bestaat) en haar handen jeuken om kerstbomen te creëren met groenten en sneeuw met bloemen.

Maar misschien wel het allerleukst is de opening van dit evenement: dit jaar in handen van beroeps-pessimist Hans Dorresteijn. Benieuwd of zijn handen nu ook al jeuken terwijl hij zijn openingswoord over dit folkloristisch stukje Westlands tuinbouwvermaak aan het schrijven is.

Meer over


Beheer